مهاجرت به کانادا

راه های مهاجرت به کانادا

زمان مطالعه: 6 دقیقه

از دیرباز انسان به جا به جایی و تغییر مکان زندگی گرایش نشان داده به طوری که نسل های انسان در نقاط مختلف سراسر دنیا پراکنده شده‌اند و اجتماعات متنوعی را تشکیل داده اند. مهاجرت یا کوچ، به جا به جایی از نقطه ای به نقطه دیگر گفته می شود که هم برای گونه های جانوری و هم برای انسان کاربرد دارد. اما برخلاف پرندگان، مهاجرت انسان ها دائمی و بی بازگشت است و منجر به اقامت طولانی مدت و دریافت شهروندی کشور مقصد می شود. در واقع انسان ها از کشوری به کشور دیگر و در پی آن از ملیتی به ملیت دیگر مهاجرت می کنند. پس سفرهای کوتاه مدت توریستی، مهاجرت محسوب نمی شوند. در ادامه همراه ما باشید با راه های مهاجرت به کانادا و بررسی آن ها.

امروزه مهاجرت بسیار گسترده تر از گذشته شده و انتخاب مقصد و مراحل لازم برای مهاجرت اهمیت ویژه ای دارد. مهاجرت بدین معنا نیست که هر زمان مایل باشید بتوانید به هر نقطه از دنیا مهاجرت کنید. کشورهای مختلف دنیا، قوانین مهاجرتی متفاوتی وضع کرده اند و در صورت واجد شرایط بودن می توانید اقدام به مهاجرت کنید. علل مهاجرت به دو دسته عمده تقسیم بندی می شوند. علت اولیه و اصلی اکثر مهاجرت ها، شرایط کنونی محل زندگی است. عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی تاثیر به سزایی در تصمیم گیری برای مهاجرت دارند. فقر و کمبود مواد غذایی، عدم دستیابی به شغل و درآمد مناسب یا بیکاری، بیماری و عدم دسترسی به خدمات درمانی مناسب، عدم احساس امنیت، عدم وفق پذیری با قوانین موجود، بلایای طبیعی و جنگ از مهم ترین دلایل دلسردی از محل زندگی و اقدام به مهاجرت است.

دسته دوم، شرایط موجود در کشور موردنظر مقصد است که باعث ترغیب به مهاجرت می شوند. شرایط تحصیلی و دانشگاه های معتبر، خدمات درمانی و بهداشتی و بیمه استانداردهای بالاتر، شغل و درآمد بالاتر متناسب با دانش، مسکن مناسب، قوانین و آزادی های مدنی بیشتر، عمده دلایل انتخاب مقصد برای مهاجرت هستند.

مهاجرت به کانادا

شرایط اولیه مهاجرت

در هر دسته ای که قرار دارید و هر دلیلی که شما را ترغیب به مهاجرت کرده، باید شرایط اولیه مهاجرت را داشته باشید تا روند مهاجرت ساده‌تر گردد. اساسی ترین نیاز هر انسان در کشور مقصد، ارتباط برقرار کردن با ساکنین آن است و این امکانپذیر نیست مگر با دانستن زبان رایج آن کشور. به جز کودکان که سریع تر زبان رایج کشور مقصد را یاد می گیرند، بزرگسالان نیازمند پیش زمینه قبلی مهارت زبان هستند. زبان انگلیسی، زبان رایج یا زبان دوم اکثر کشورهای دنیاست و اکثریت افراد تحصیل کرده با این زبان آشنایی دارند. پس کشوری که زبان اصلی آن انگلیسی است، برای مهاجرت مقصد جذابی به نظر می رسد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، استرالیا، نیوزیلند و کانادا از جمله کشورهای مهاجر پذیر انگلیسی زبان هستند. این روزها کانادا به سبب شرایط مهاجرتی راحت تر از جمله امنیت اجتماعی، تنوع نژادی، ثبات اقتصادی و سیستم آموزشی و بهداشتی مناسب، به گزینه اصلی مهاجران بدل شده است. کانادا از 10 ایالت تشکیل شده و از جنوب با ایالات متحده آمریکا دارای طولانی ترین مرز زمینی دنیاست و دومین کشور بزرگ از نظر مساحت محسوب می شود. اوتاوا پایتخت آن و تورنتو بزرگ ترین شهر کانادا است. کانادا از محبوب ترین کشورهای مهاجرپذیر است چرا که شهروندان آن میزان پذیرش بالایی نسبت به مهاجران و ایجاد تنوع فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی دارند.

طبق آمار، در سال ۲۰۱۱ میلادی بیش از 163 هزار ایرانی یا ایرانی ‌تبار ساکن کانادا بوده‌اند و با رشد تقریبا 30 درصدی در سال ۲۰۱۶ میلادی به حدود ۲۱۰ هزار نفر رسیده است. این آمار در سال 2021 به 400 هزار نفر رسیده است که طی 5 سال اخیر رشد بیش از 50 درصدی داشته است. ایرانیان برجسته زیادی در شاخه های مختلف و مشاغل متعدد در کانادا زندگی می کنند. تمام این اطلاعات نشان دهنده آن است که کانادا مقصد مناسبی برای ایرانیان است. اما آیا راه های مهاجرت به کانادا را می دانید؟ با توجه به دلایل ترک وطن و دلایل انتخاب کانادا به عنوان مقصد مهاجرت، روش های زیر برای مهاجرت وجود دارند.

روش های مهاجرت به کانادا

  • مهاجرت تحصیلی
  • مهاجرت از طریق ازدواج
  • مهاجرت از طریق تولد فرزند
  • مهاجرت از طریق فامیلی، خانوادگی (Sponcership)
  • مهاجرت شغلی
  • مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یا کارآفرینی
  • مهاجرت از طریق ثبت شرکت (Own Operator)
  • مهاجرت از طریق خرید بیزینس (Work Permit)
  • مهاجرت از طریق خود اشتغالی (Self-employment)
  • مهاجرت از طریق اکسپرس اینتری (Express Entry)

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت به کانادا از طریق تحصیلی

به دلیل سیستم آموزش معتبر دانشگاه های کانادا، مهاجرت تحصیلی در بین جوانان بیشتر دیده می شود. برای دریافت ویزای تحصیلی، ملزم به داشتن مدرک زبان و مهارت در زبان انگلیسی یا فرانسوی هستید. همچنین داشتن مدرک تحصیلی و پذیرش از دانشگاه موردنظر از الزامات دریافت ویزای تحصیلی است. تمکن مالی، گواهی سلامت پزشکی و ارائه فرم های پذیرش هم مورد نیاز است.

مهاجرت از طریق ازدواج

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج

به تصور افراد زیادی، این روش از ساده ترین روش های مهاجرت است اما ازدواج صوری نمی تواند راهی برای مهاجرت به کانادا باشد. برای اقدام از طریق این روش، همسر شما باید شهروند قانونی کانادا باشد و توانایی حمایت مالی از شما را داشته باشد. اگر مدت زمان کوتاهی قبل از درخواست اقامت کانادا یا در آستانه ارائه درخواست ویزا با همسر خود آشنا شده باشید و ازدواج کرده باشید، ازدواج شما صوری جلوه می کند و کار را برایتان سخت می کند. فراموش نکنید که از طریق ازدواج، همان موقع به شما تابعیت کانادا داده نمی شود. این روند 3 سال زمان می برد که بتوانید اقامت دائم و تابعیت کانادا را دریافت کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق تولد فرزند

اصل خاک به این معنا است که هر نوزادی که در خاک کشوری به دنیا بیاید، تابعیت بی قید و شرط آن کشور را دریافت می کند. کانادا از کشورهایی است که به اصل خاک پایبند است. اما والدین کودکی که در کانادا به دنیا آمده، تا قبل از 18 سالگی کودک نمی توانند تابعیت کانادا را دریافت کنند. پس از 18 سالگی، فرزندشان با داشتن شرایط لازم می تواند اسپانسر مالی والدین خود برای مهاجرت شود.

مهاجرت از طریق فامیلی، خانوادگی (Sponcership)

همانطور که در روش مهاجرت از طریق تولد فرزند اشاره شد، اگر افراد درجه یک خانواده که شامل مادر، پدر، خواهر، برادر، همسر و فرزندان هستند، توانایی لازم برای اسپانسر شدن یا حمایت مالی شما را داشته باشند، می توانید از طریق آن ها به کانادا مهاجرت کنید.

مهاجرت شغلی

مهاجرت شغلی به کانادا

از آن جایی که کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است، مهاجرت شغلی بهترین و پرطرفدارترین روش برای مهاجرت می باشد و به روش ها و دسته بندی های متعددی تقسیم می شود که در ادامه توضیح مختصر خواهیم داد. با دریافت ویزای شغلی متناسب با شرایط خود، می توانید اقامت دائم کانادا را دریافت کنید و خیالتان از بابت شغل و تامین مالی آینده تان راحت باشد. برای اطلاعات بیشتر بهتر است لیست مشاغل مورد نیاز کانادا را هم چک کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری یا کارآفرینی

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری

این ویزا مناسب افراد ثروتمند با تمکن مالی کافی یا مدیران کسب و کار است که بستری برای رشد و پیشرفت کانادا هستند. همچنین در صورتی که کارآفرینی خلاق هستید و توانایی ایجاد شغل دارید، در کنار داشتن تجارت شغلی کافی و مهارت زبانی، می توانید برای این ویزا اقدام نمایید. با سرمایه گذاری 5 ساله مورد تایید کانادا، می توانید اقامت خود، همسر و فرزندان خود را دریافت کنید.

مهاجرت از طریق ثبت شرکت (Own Operator)

شما می توانید با ثبت شرکت خصوصی، مشارکتی، سهامی یا تعاونی از طریق ثبت شرکت نوع فدرال یا ایالتی، ویزا دریافت نمایید اما داشتن طرح و ایده اولیه قوی و همچنین انتخاب سرمایه‌گذار، انتخاب ایالت و قوانین مرتبط با آن الزامی است.

مهاجرت از طریق خرید بیزینس (Work Permit)

با نوعی سرمایه گذاری و خرید یک بیزینس یا کسب و کار می توانید ویزای کانادا را دریافت نمایید. با این ویزا می توانید مشغول به کار شوید و برای اقامت دائم درخواست دهید.

مهاجرت از طریق خود اشتغالی (Self-employment)

این ویزا با نام ویزای ورزشکاران و هنرمندان هم شناخته می شود. با داشتن تخصص های ورزشی یا فرهنگی هنری می توانید برای این ویزا اقدام کنید. مشاغلی مانند: ورزشکار، مربی، داور، طراح، نویسنده، نقاش، نوازنده، عکاس و سایر مشاغل این گروه که لیست آن ها بسیار بیشتر است در دسته بندی مشاغل این ویزا قرار دارند.

اما باید در سیستم خود اشتغالی کانادا حداقل امتیاز 35 از 100 را کسب کنید و در 5 سال گذشته، حداقل 2 سال سابقه فعالیت در آن زمینه را داشته باشید. همچنین داشتن تمکن مالی برای 6 ماه برای این نوع ویزا الزامی است.

مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری (Express Entry)

این ویزا برای افراد متخصص در مشاغل مختلف، نیازمند امتیازبندی است. مهارت شغلی با معیار NOC و مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی با معیار CLB سنجیده می شوند. داشتن امتیاز بالاتر به دریافت ویزای شما کمک می کند. سن، تحصیلات، مهارت زبان، میزان تطابق پذیری و داشتن پیشنهاد شغلی، داشتن میزان خاص سابقه کار و در برخی موارد توصیه نامه در دریافت این نوع ویزا موثر است.

این ویزا به 4 دسته تقسیم می شود:

  1. اسکیل ورکر (Federal Skilled Worker Class)
  2. اسکیل ترید (Federal Skilled Trades Program)
  3. برنامه تجربه کار کانادایی (Canadian Experience Class)
  4. برنامه مهاجرت استانی PNP (Provincial Nominee Programs)

 


برای آشنایی با انواع ویزاهای کانادا از لینک های زیر استفاده کنید

ویزای توریستی کانادا

ویزای تحصیلی کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای همراه کانادا


 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up